Argentin fotókiállítás "Momentos Inolvidables"

on .

Argentin fotókiállítás "Momentos Inolvidables" (Feledhetetlen pillantok)

invitation exposition
Megnyitja: Maximiliano Gregorio-Cernadas, Argentina budapesti nagykövete
A kiállításon az argentin-magyar Sameer Makarius, és a magyar Szűcs Péter fotóművészek fényképei láthatók.

Megnyitó:
2018. április 14. (szombat) 19:00
Három Hét Galéria (1114, Budapest, Bartók Béla út 37.)

A HALOTT VISSZATÉRESE című mexikói film vetítése

on .

Estimados amigos de México/ Tisztelt Mexikó barátai!

La Embajda de México les invita a ver la película EL REGRESO DEL MUERTO, dirigido por el cineasta Gustavo Gamou, el jueves, 9 de noviembre en el Instituto Cervantes de Budapest, a las 18:00 horas.

Instituto Cervantes
1064 Budapest
Vörösmarty u. 32.

A Mexikói Nagykövetség meghívja Önöket a HALOTT VISSZATÉRESE című mexikói film vetítésére, Gustavo Gamou rendezésében a Cervante Intézetbe, november 9-én, csütörtökön, du. 6 órakor.

La película será proyectada en español, con subtítulos en inglés.

Embajada de México
Asuntos Culturales

INVITACION EL REGRESO DEL MUERT CON

Día de los muertos en México/Halottak napja Mexikóban

on .

Készítette: TT

el dia de los muertos 234236 480

Estimados amigos de México/ Tisztelt Mexikó barátai!

La Embajda de México les invita a visitar el altar levantado con motivo del Día de los Muertos en la Embajada de México, el martes, 31 de octubre, entre 17:00-19:00 horas, en la Sala de Recepción de la Embajada:
1024 Budapest
Rómer Flóris u. 58.

Mexikói Nagykövetség meghívja Önöket a Halottak Napja alkalmából felállított oltár megtekintésére, kedden, október 31-én du. 5 és 7 óra, között a Mexikó Nagykövetség Dísztermében:
1024 Budapest
Rómer Flóris u. 58.

Atentamente/Tisztelettel

Embajada de México/Mexikói Nagykövetség
Asuntos Culturales/Kulturális ügyek

Tel: 326-04-47

KARNEVÁL RIÓBAN

on .

KARNEVÁL RIÓBAN

rio3

Már kaphatók a jövő évi riói karneváli belépőjegyek. Akik jó előre megváltják jegyüket, jelentős kedvezménnyel juthatnak hozzá. 2018-as időpontja február 11. és 12. A Grand standra szóló napi jegyek 185 dollárért kaphatók, a 6 személyes nyitott páholyok ára pedig 2250 dollár.

A turisták körében igen népszerű, úgynevezett „Győztesek Parádéja” február 17-én kerül megrendezésre, ahol a legjobbak felvonulását láthatják a nézők, már lényegesen kedvezőbb áron. Erre az eseményre a napi jegy 110 dollártól kapható, míg a hatszemélyes páholy 1300 dollárért vásárolható meg.
A karneváli csomagok jó előre történő megvásárlása sok utazási irodát eltántorított attól, hogy csoportokat szervezzenek, viszont a Győztesek Parádéjára egyre több csoport és egyéni utas utazik ki Magyarországról is. Sokkal kedvezőbbek az árak és csak a legjobb szamba csoportok felvonulását láthatják a nézők. Kétségtelenül kiemelkedő élményt nyújt, ám nem pótolja a karnevál igazi verseny hangulatát.

A riói karnevál kapcsán érdemes arra emlékeztetni, hogy a Havas Creative Tours szervezésében újdonságnak számítanak a 3 napos karneváli csomagok 999 USD-ért, amely magában foglal 3 éjszakai szállást a Copacabanan svédasztalos reggelivel, repülőtéri transzfereket, két félnapos városnézést, valamint egy karneváli belépőjegyet szintén transzferrel.
A HAVAS Creative Tours közép-kelet-európai marketing képviselete: AVIATION Bt., 1065 Budapest, Nagymező utca 47. +36-30-9710225 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Központi irodája: Havas Creative Tours , Avenida das Americas 3434 B.5. Gr.520 Barra da Tijuca Rio de Janeiro – RJ CEP: 22640-102, Tel: 55-21-2430-1101, 55-21-2430-1100, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

RioKarnevál2

MEXIKÓI GASZTRONÓMIAI HÉT

on .

 

María del Carmen Sáenz, nemzetközileg elismert mexikói séf jön Magyarországra; szeptember 23. és 30. között az IBEROSTAR La Parrilla éttermében készíti el a hotel séfjeivel a különböző mexikói fogásokat. Naponta 18:00 és 22 óra között várjuk szerettel a vendégeket az igazi mexikói kukoricalisztből kézzel sodort ételkülönlegességekkel, gazdag italválasztékkal, amelyből nem hiányozhat a Margarita-, a María Bonita- és a Can Cun koktél sem.

Az UNESCO hivatalosan is 2010-ben a világ szellemi kulturális örökségének a szintjére emelte Mexikó gasztronómiáját. Az UNESCO ezt a hírt Nairobiban jelentete be, nyolc nemzetközileg is elismert séf jelenlétében, ott volt Mari del Carmen Sáenz is.

María del Carmen a prehispán és a mai mexikói konyhát bemutatta 5 kontienensen, nagyon ügyelve a dekorációra is, amelyben nagy szerepet játszanak a híres népművészeti tárgyak is.

1974-ben alapította meg a Banquetes Gaxiola céget, amely kiegészült 2007-ben a Concept Cateringgel. Marí Carmen ételei a kulináris hagyományokat ötvözik a mexikói autentikus gasztrokultúrával, beleérve a vallási/rituális szokásokat is.

MINDENKIT SZERETTEL VÁRUNK!

 invitacin es

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport