Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

A LATIMO OTDK különdíjának második helyezettje

on .

Készítette: TT


Amint azt honlapunkon már jeleztük a LATIMO különdíj-kategóriát állított az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Humán Tudományi Szekciójához érkező győztes, Latin-Amerikához köthető pályamunka szerzői részére.

Különdíj kategóriában egyesületünk díjazta Luis de la Pena (képünkön), a Central European University (Közép-Európai Egyetem) kolumbiai PhD hallgatójának dolgozatát is.

Luis de la Pena

Luis de la Pena a következőképpen foglalja össze saját pályamunkáját:

„Összefoglalva az értekezésem a kolumbiai és görög függetlenségi folyamatok közötti összehasonlító történeti gyakorlatból áll, különös tekintettel a klasszikus ókori kultúra befogadására és a republikanizmus fogalmára mindkét történelmi folyamatban. Ez az egyedülálló elemzés megpróbálja betölteni az az űrt, amely a forradalmak korszakának történetírásában tapasztalható, nagy hangsúlyt fektetve azokra nemzeti identitási folyamatokra, amelyek bővíthetik a 18. század utolsó éveire és a 19. század elejére jellemző történelmi perspektívát. Két, földrajzilag távoli régió összehasonlítása, azonban a Balkánon és Latin-Amerikában bizonyos történelmi időszakokban számos hasonlóság fedezhető fel.”

human 65931 480

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport