Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Brazília, a turisztikai lehetőségek paradicsoma

on .

Készítette: TT

brazil 1020924 480

A 30 éves fennállását ünneplő HAVAS Creative Tours, Brazília egyik vezető beutaztató irodájának budapesti termékbemutatóján Sárdi Rezső, a LATIMO egyesület tagja, aki egyben a HAVAS magyarországi marketing képviseletének vezetője, ismertette a fantasztikus dél-amerikai ország szokásos-, és néhány különleges turisztikai kínálatát.

el salvador 2379443 480

A köztudattal ellentétben elmondható, hogy Brazília nem csupán Rio de Janeiro. A világ ötödik legnagyobb országában szinte minden megtalálható a dzsungeltől a mocsárvidéken át a történelmi városokig, nem is beszélve a 8 ezer kilométeres tengerpartról. A rövidebb, általában 2 hetet Brazíliában tartózkodó utazók hagyományos útvonala Rio de Janeiro, Salvador da Bahia és az Iguacu vízesés, de 2-3 nappal hosszabb tartózkodás esetén még egy dzsungeltúra is beiktatható. Sárdi Rezső sok különleges programlehetőségre hívta fel a figyelmet, amelyek a magyarok körében szinte ismeretlenek. Ilyen például a Pantanal 160.000 négyzetkilométer kiterjedésű mocsárvidéke, mely ritka növény- és állatvilágával a top listán foglal helyet. 3500 növény-, 650 madár-, 400 hal-, 100 emlős- és 80 hüllőfaj , valamint jaguár, fekete kajmán, sörényes farkas, óriásvidra, óriástatú, vízidisznó és a brazil tapír is megtalálható a Pantanálban. 10 millió aligátor él a mocsárvidéken. Turisztikailag fejlett terület, könnyen megközelíthető és rendkívüli adottságaival felejthetetlen élményt nyújt az ökoturizmus rajongóinak.

Egyre népszerűbbek az amazonasi hajóutak, az immár 25 éve a régió folyóin hajózó Desafio kétárbocos vitorlással. A társaság havi 1-2 alakalommal biztosított időpontokban indít 4-6 napos utakat, melyeken megismerkedhetünk az esőerdők izgalmas világával és az ott élő indián törzsekkel.
A vallási turizmus szintén alig ismert műfaj a magyar utazók körében. Ilyen kuriózum a Nova Jerusalem-ben (Recifétől 200 km-re) minden évben megrendezésre kerülő Krisztus keresztre feszítését bemutató passiójáték. A világ legnagyobb színháza több mint 550 szereplővel és statisztával látható 100.00 négyzetméteres területen. Egy-egy alkalommal 10.000 néző tekintheti meg az előadást. A mega méretű műsor cime “Paixao de Cristo”. Brazília déli részén nagyon pedig fejlett a borászat, ahova akar szakmai programokat is érdemes szervezni.

vallás

Mindezek a desztinációk jól megközelíthetők repülővel, a BAP (brazil légibérlet) használatával. A repülési költségek így lényegesen olcsóbbak a nagy távolságokhoz viszonyítva. Azok az utasok akik rövidebb idővel rendelkeznek és kerülni szeretnék a belföldi repülőutakat csökkentve az ut költségeit, a következő megoldás ajánlható. A Rio de Janeiro-i érkezést követően Costa Verde tengerparton elbuszozni Sao Paulo-ba és megállni egy-egy tengerparti városnál. Ezek például Angra dos Reis, vagy Paraty, amely az Unesco Világörökség része, majd egy rövid Sao Pauló-i tartózkodást követően átrepülni a három ország határán fekvő Iguacu vízeséshez, amely vízhozamával és egyedi környezetével szintén a legek csoportjába tartozik.

iguacu
Számos további érdekes város, üdülőhely és természeti rezervátum is megtekinthető a Rio-Sao Paulo útvonalon. Ilyenek Ubatuba, Ilha Grande, Guaruja vagy Santos. Néhány adat: Rio de Janeiro – Angra dos Reis 159km ; Angra dos Reis –Paraty 97km: Paraty – Sao Paulo 268 km, ahonnan az Iguacu vízesés csak 1,5 órás repülőút. Paratyt 1597-ben alapították. Rendkívüli hangulatú, értékes történelmi város, amely megőrizte a koloniális és császári idők számos örökségét.

Mindenkinek jó utazást kívánunk!

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport