Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Tevékenységek

on .

A LATIMO működése során különös hangsúlyt helyezett arra, hogy a dél-amerikai térség országai, illetve Magyarország egymásról a jelenleginél jóval, több információval rendelkezzen. Ennek egyedülálló eszköze volt a LATIMO internetes oldala; a LATIMO a „LatimoPORT” elnevezésű honlap üzemeltetésével éveken keresztül meghatározó részese volt a Latin-Amerikát bemutató magyarországi internetes tartalomszolgáltatásnak. Az egyesület jól színes, informatív, változatos portálja nemcsak referenciává vált, hanem híreit más honlapok is átvették.

Az egyesület vezetői és képviselői Magyarországon számos Latin-Amerikával kapcsolatos eseményen és rendezvényen vettek részt, beleértve a kormányzat által kezdeményezett rendezvényeket is. A rendszeresen érkező meghívók és felkérések annak bizonyítékát jelentik, hogy a LATIMO a latin-amerikai kérdések vonatkozásában rövid időn belül ismert és elismert szervezetté, később egyfajta referenciává vált Magyarországon. A szervezet közvetlen viszonyt létesített épített ki a spanyol, és részben a latin-amerikai kultúra megismertetéséért felelős Cervantes Intézettel, illetve több magyarországi egyetemmel is.

A szervezet kulturális, értékmentő tevékenységét jól jellemzi, hogy a LATIMO tevékeny részt vállalt abban is, hogy Boglár Lajos magyar Dél-Amerika kutató egyedülálló hagyatéka fennmaradjon. Az anyag gyűjtemény egy részének 'örökbe fogadásával" a LATIMO is hozzájárult ahhoz, hogy a pótolhatatlan gyűjtemény a magyar Néprajzi Múzeum állományába került.

Az egyesület több a szervezettől független latin-amerikai projekt (könyvkiadás, előadások, kiállítások) vonatkozásában fő támogatóként lépett fel. Ezen kívül egy tagja csaknem egy éven keresztül részt vett egy paraguayi civil projekt bonyolításában, majd a projekt végeztével a dél-amerikai országba visszatérve a LATIMO kiküldött helyi képviselőjeként dolgozik.

A megalakulása óta eltelt négy év során a LATIMO kiépítette munkakapcsolatait a térség hazánkban szolgáló latin-amerikai diplomatákkal, illetve felvette az érintkezést a térségben szolgálatot teljesítő magyar diplomáciai képviseletvezetőkkel és tiszteletbeli konzulokkal. A népek egymáshoz közelítését célozva rendszeresen figyelemmel kísérte a nemzeti ünnepeket és azokon üdvözletet küldött a latin-amerikai országok képviselőinek.

A LATIMO, illetve az egyesületben részes magánszemélyek Latin-Amerika vonatkozásában hozzájárultak ahhoz, hogy – humanitárius szempontokat figyelembe véve – egyes, a térségben segítségre szoruló magyar állampolgárok helyzetében pozitív változások következzenek be.

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport