Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Távirányítású fegyverrendszereket gyárt az izraeli Elbit brazil leányvállalata

on .

12.7 RCWS on Guarani 1021 696x395Írta:hm

Az izraeli Elbit Systems leányvállalata az Ares, öt éves szerződést írt alá a Brazília fegyveres erejével, amelynek keretében a cég távirányítású harcjárműveket gyárt majd a dél-amerikai ország számára.

Az Aerospacial e Defesa S.A. (Ares)  szóvivője január elején jelentette be, hogy cége megnyerte a brazil védelmi minisztérium által, önjáró és távirányítású, 12,7 és 7,62 mm-es  géppuskával szerelt fegyverrendszerek fejlesztésére kiírt pályázatot.

A 100 millió dolláros üzlet keretében az Ares, a REMAX típusjelzéssel ellátott RCWS-eket (Remotely Controled Weapon Station ) öt éven belül szállítja a brazil fegyveres erők számára.

A REMAX egy olyan rendszer, amelyet kifejezetten a brazil hadsereg igényeit szem előtt tartva fejlesztett az Ares. A könnyű és nehézgéppuskával is felszerelhető fegyverrendszert kitűnő eredménnyel tesztelte a brazil hadsereg Guaraní típusú harcjárműveken, sőt néhány járművet 30mm-es gépágyúval látnak majd el.

Az Elbit egyébként jól helyezkedik a brazil védelmi piacon, hiszen 2011-ben 260 milliárd dollárért szerelt fel távirányítású lövegtornyokat a korosodó Guaraní harcjárművekre. 2012-ben pedig állami megrendelésre fejlesztette a REMAX rendszert, amelyet szintén a Guaraník alvázára szerelnek majd.

A becslések szerint az évi mintegy 3 milliárd dolláros bevételt könyvelő Elbit világviszonylatban a piac egyik vezető cége, amely többek között az USA-ban, Romániában, Franciaországban és Macedóniában számos érdekeltséggel rendelkezik.

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport