Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Ranulph Fiennes Dél-Amerika legmagasabb hegycsúcsának meghódítására készül

on .

ralp

Írta:hm

Úgy tűnik, hogy Sir Ranulph Twisleton-Wykeham-Fiennes hetvenkét esztendős kora és nem éppen kifogástalan egészségi állapota ellenére is nekifut Latin-Amerika legmagasabb csúcsa, az Aconcagua meghódításának.

Sir Ranulph Fiennes-nek a több ezer méter magasban tomboló elemek mellett veleszületett tériszonyával is meg kell majd küzdenie, hogy felállíthassa hőn áhított felfedezőrekordját. A brit hegymászó és kalandor immár ugyanis túl van a Marie Curie alapítvány jótékonysági kampányának keretében rendezett Global Reach Challange felén. Sir Ranulph Fiennes nem egyebet tűzött ki maga elé, mint, hogy elsőként mássza meg minden kontinens legmagasabb csúcsát, illetve, hogy átkeljen az Északi és a Déli-sarkokon is.

A kampány keretében Fiennes a hospice szolgáltatásokat nyújtó Marie Curie rákalapítvány számára gyűjt adományokat. Fiennes szerint az akciót valójában a cél és nem az út teszi egyedülállóvá, hiszen a történet igazi hősei súlyos betegségük végstádiumában lévő páciensek, az őket segítő Marie Curie nővérek és családtagok.  

A hetvenkét éves kalandor egyébként a 2003-ban bekövetkezett szívrohamait követő kettős Bypass-műtétei után hihetetlen iramot diktál. Megmászta az Everestet, a Kilimandzsárót, az Elbruszt és a Mount Vinsont, átkelt az Északi-sarkon és sikerrel vette az Antarktisz-expedíciót is. A kihívás teljesítéséhez Fiennesnek fel kell még jutnia a Mount Carstensz, valamint az Aconcagua csúcsaira.

800px Aconcagua route 1a

Az Andok Argentínát átszelő láncait csipkéző Aconcagua, a maga 6960 méterével Amerika legmagasabb csúcsa és az andinisták kedvelt célpontja. A mászószezon itt decembertől márciusig tart, a csúcstámadásokat pedig hirtelen támadt hóviharok, a rendkívül alacsony atmoszférikus nyomás valamint az oxigénhiány is nehezíti.

Fiennes dolgát tovább bonyolítja, hogy orvosai légzőszervi komplikációkat és krónikus hátfájást is diagnosztizáltak a hegymászónál.  

„Már én sem vagyok természetesen a régi” – mondta a brit sajtónak Sir Fiennes, aki elsőként érte el mindkét sarkot sítalpon, emellett a legidősebb brit, aki megmászta az Everestet 65 évesen. A Guinness-rekordok szerint egyenesen ő a világ legnagyobb élő felfedezője, aki egy fagysérülést követően saját kezűleg fűrészelte le néhány ujjpercét, mert megunta a várakozást a sebészi beavatkozásra. 

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport