Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

EU– Kuba megállapodás

on .

Készítette: Tóth Tamás

December 16-án az Európai Unió és Kuba képviselői aláírták azt a kétoldalú politikai és együttműködési megállapodást, amelyt véget vet az EU által Kuba vonatkozásában 1996-ban kialakított, és azóta alkalmazott, a kapcsolatokat nagyban korlátozó un. „Közös Álláspont”-nak.

A dokumentum aláírásán Federica Mogherini, az EU külpolitikai főképviselője kijelentette: „Elismerjük, hogy változások vannak Kubában, szándékunk ezen változások nyomon követése és kapcsolataink magasabb szintre történő emelése”.

EUCuba


Mogherini a megállapodás kötése kapcsán úgy vélekedett, az jó eszköz lesz arra, hogy az Európai Unió jobban hozzájáruljon Kuba gazdasági és társadalmi modernizálásához, illetve „erősíteni fogja a demokráciát és az emberi jogok iránti tiszteletet”. Bruno Rodríguez kubai külügyminiszter pedig azt hangsúlyozta, a megállapodás annak bizonyítéka, hogy „jó szándékkal és a kölcsönös előnyöket szem előtt tartva lehetséges felülemelkedni a nézetkülönbségeken.


Floridai kubai csoportok egyes képviselői csalódottságuknak adtak hangot a fejlemény miatt, azon véleményüket hangsúlyozva, hogy azzal az EU azzal jelentősen visszalépett, egyben alapvető demokratikus és morális elveket árult el.

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport