Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

A brazil gazdaság változatlanul bajban van

on .

Készítette: Tóth Tamás

A brazil központi bank által gazdasági szakértők körében végzett felmérés szerint Brazília gazdasága az idén a GDP 3%-át meghaladó mértékben zsugorodik.

Bár a várt 3,3%-os visszaesés némileg alacsonyabb lesz, mint a 2015-ös kiugróan rossz, 3,8%os adat, amennyiben az előrejelzés beigazolódik, az 1930-as világgazdasági válság óta első alkalommal történik meg, hogy a dél-amerikai óriás két éven át tartó recessziós periódusban lesz.

Brazil patriots2

A helyzetet javítandó Michel Temer brazil elnök a közelmúltban a Gyáriparosok Szövetsége által szervezett gazdasági szemináriumon arra hívta fel a magánszektor figyelmét, hogy az ország felemelkedése nagyban függ attól, ők mennyire lesznek készek újabb beruházásokat végrehajtani a brazil gazdaságban. Az elnök hozzátette, a maga részéről arra fog törekedni, hogy az állam kiadások növekedésének féket vessenek – elősegítve ilyen módon is a gazdasági egyensúly helyreállítását. A de jure augusztus 31. óta hivatalban lévő elnök ilyen értelmű reformcsomagot be is terjesztett a Kongresszus elé, amely azt irányozza elő, hogy a következő két évtizedben az állami kiadások legfeljebb az infláció szintjével emelkedjenek.

Pénzügyi elemezők 2017-re már 1% körüli GDP növekedést várnak, ami talán igazolhatja azt az ismert mondást, hogy „Brazília táncolhat a szakadék szélén – de túl nagy ahhoz, hogy beleessen”.

Brazil patriots

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport