Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

A LATIMO OTDK különdíjasa

on .

Készítette: TT

Ahogyan arról korábbi írásunk beszámolt http://latimo.hu/index.php/134-a-latimo-kulondija-az-orszagos-tudomanyos-diakkori-konferenciara a LATIMO különdíjat ajánlott fel az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Humán Tudományi Szekciójához érkező győztes, Latin-Amerikához köthető pályamunka szerzőjének.
A napokban az ELTE Gólyavárában megrendezett díjátadó ünnepségen így Tóth Tamás, a LATIMO főtitkára is átadta a különdíjat Miklós Laurának, az ELTE BTK Spanyol irodalom, nyelv és kultúra MA hallgatójának, aki spanyol-amerikai irodalom és fordítás területre specializálódik.

Íme, nyertesünk, aki a díjat a „Ready-made irodalom és a könyv formátuma: írás talált tárgyakon keresztül” című dolgozattal nyerte el.

2019 05 02 08.05.57 1


A nyertes a témáról a következőt vallja:

" A digitális formátumok egyre szélesebb körben való elterjedésével felmerül a kérdés: valóban a hagyományos könyv válságának szemtanúi vagyunk? Kutatásom több lépcsőben kívánja megerősíteni a nyomtatott könyv létjogosultságát a digitalizáció korában. A múlt század eleji avangárd elméletek áttekintése után konkrét latin-amerikai irodalmi példákat hozok: Julio Cortázar almanach könyvétől, az ezredfordulón megalapított Eloisa Cartonera-n át a kortárs Mario Bellatín instagram profil-szerű kisregényéig. Az elemzett művekben közös a narratíva kísérletező jellege, mely minden esetben túlmutat a hagyományos, nyomtatott könyv formátumán, és interakcióba lép a könyvön túli valósággal. Az elmosódott határok, a valóság „talált tárgyai” (fotók, cikkek, utcai szemét) egyben megkérdőjelezik a szerzőiséget, és a mű auráját. Célom, hogy választ adjak a kérdésre, vajon egyedülálló, kortárs irodalmi jelenségről beszélünk, és milyen más törekvésekkel találkozhatunk a kortárs latin-amerikai irodalomban."

Szívből gratulálunk Laurának, és témavezetőjének, Scholz Lászlónak is.

thumbnail 20190426 112819

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport