Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

BRAZÍLIA VIZUMMENTESSÉGET BIZTOSÍT 4 FEJLETT ÁLLAMNAK

on .

Készítette: TT


A brazil kormány többéves szünet után úgy döntött, hogy megszünteti a vízumkötelezettséget az USA, Ausztrália, Kanadai és Japán azon állampolgárai részére, akik turistaként érkeznek a dél-amerikai országba. Az új vízum rendelet június 17-től lép életbe, ám az nem kölcsönös rendelkezés, mivel az érintett államok továbbra is fenntartják a vízumkötelezettségét a beutazó brazil állampolgárok vonatkozásában.
A döntés kapcsán fontos arra emlékeztetni, hogy a brazil kormány azt az új elnök, Jair Bolsonaro és Donald Trump amerikai elnök találkozójának előestéjén, hozta meg, s – mint Sárdi Rezső, a LATIMO tagja, a a HAVAS Creative Tours DMC magyarországi marketing ügynökségének képviselője elmondta – attól elsősorban az amerikai turisták számának emelkedését várják.

földgömb

A vízummentesség fényében a brazil az idegenforgalmi hatóságok a beutaztató forgalom Jelentős növekedéssel számolnak. Az elmúlt évben csak 6,6 millió turista érkezett Braziliába, kevesebb, mint a fele a New Yorkba látogatóknak. Az ezzel érthetően elégedetlen brazil hatóságok 2023-ig 34 millió dollárt szánnak idegenforgalmi PR kiadásokra, a cél az évi 12 milliós beutazó szám elérése.
Mindez nem lehetetlen, hiszen az Air Canada máris bejelentette, hogy 2019. december 11-től heti három közvetlen járatot indít Montreál és Sao Paulo között. A Montreálba érkező utasoknak közvetlen csatlakozási lehetőséget biztosítanak a tovább utazáshoz Vancouverbe, Calgaryba és Quebecbe. A Sao Paulóba érkező utasoknak is számos további brazíliai belföldi célállomásra biztosított a közvetlen csatlakozás.

A brazil döntés egyben gesztus, amely jól mutatja az új vezetés külpolitikai preferenciái módosulását, s – elsősorban - közeledési szándékát az Amerikai Egyesült Államokhoz.

passport 315266 480

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport