Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Csúcsot döntött a látogatók száma a riói karneválon

on .

Készítette: TT

Egyesületünk egy tagjától - aki egyben riói HAVAS Creative Tours magyarországi képviselője – erról értesült, hogy az idén minden idők legtöbb turistája ünnepelte a világ legnagyobb karneválját Rio de Janeiróban. A város idegenforgalmi hivatala, a Riotours statisztikái szerint a látogatók száma meghaladta a tavalyi 1,5 milliót. Csak Rió fő autóbusz pályaudvarára több, mint fél millió utas érkezett. Az igények kielégítésére 41 busz vállalat 900 külön buszt állított forgalomba és a legforgalmasabb napokon 44 000 utas érkezet a terminálokra. A karnevál már a busz pályaudvaron megkezdődött, ahol zenekarok és szambát tanító csapatok várták a vidékről érkezőket.

rio carnival 1084649 480

„Fő a biztonság és a rend” nyilatkozták a szervezők. 3 500 biztonsági ember és 5 500 rendőr vigyázott a rendre a Sambadromnál és a karneváli felvonulásokat rendező utcákban. Az egészségügyi hatóság nyomatékosan felhívták az emberek figyelmét a szexuálisan terjedő betegségekre. Újdonság a karneválon a Copacabanán debütáló arcfelismerő és rendszámtábla leolvasó rendszer, ami a még fokozottabb biztonságot garantálja. Az utcán szemetelőkre 205 reálos büntetést szabtak ki. 509 utcát zártak le a városban, ahol karneváli programokat és felvonulásokat szerveztek. A karnevál kezdetekor a Brazil Szálloda Szövetség már 74%-os telítettséget jelzett, de végleges számok még nem kerültek publikálásra.

 Az eseménnyel kapcsolatos bevételek meghaladják a 6 milliárd dollárt. A fő helyszín természetesen idén is a Sambadrom volt, ahol 80 000 néző élvezhette a színpompás parádét. 40 fős zsűri értékelte a résztevők teljesítményét és döntött a helyezésekről. Ezalatt az utcákon több százezren vettek részt a helyi felvonulásokon, közöttük is rendkívül sokan az újonnan megválasztott brazil elnök, Bolsonaro jelmezben.

Maszk

A LATIMO tag Sárdi Rezső azt is jelezte, hogy a karnevált követő hétvégén a győztesek parádéjára kerül sor. Ez egyre népszerűbb a magyar turisták körében, mivel sokkal olcsóbb szállás- és programárakon láthatják a felvonulást. A jövő évi karneválig már egy év sincs hátra, hiszen 2020-ban február 21-26 között kerül megrendezésre. Ez már új helyen kerül megrendezésre, hiszen időközben elkészültek a tervek a világhírű brazil építész által épített Sambadrom teljes felújításához; így jövőre már az újragondolt Sambadrom várja a nézőket. S ha tanácsot adhatunk; nem szabad megfeledkezni a Sao Pauló-i, Recife-i vagy a Salvador-i karneválokról sem, melyek szintén több százezer nézőt vonzanak és talán még autentikusabbak, mint a – minden kétséget kizáróan leghíresebb - riói.

brazil 1708773 480

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport