Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

A LATIMO argentin zenemű budapesti bemutatóját támogatja

on .

Készítette: TT

A LATIMO alapszabályában is rögzítette, kiemelt célja annak elősegítése, hogy a latin-amerikai, illetve magyar ismeretek, az információk, ezen belül a kulturális információk mind szélesebb körben váljanak elérhetővé, ismertté a két térség között. Ezen célkitűzés fényében a civil szervezet visszatérően támogat olyan projekteket, megmozdulásokat, programokat, amelyek hozzájárulnak fentiek megvalósulásához. 

Az egyesület most egy olyan zenei programot részesít támogatásban, amely várakozásaink szerint maradandó élményt nyújt majd a latin-amerikai zene iránt érdeklődőknek: a budapesti Mátyás utcában található Budapest Music Center koncerttermében 2019. március 11-én Mascarilla y trébol (Bársonyálarc és lóhere) címmel koncertet ad a kivándorolt magyar szülők gyermekeként Buenos Airesben született zongoraművész, Jeszenszky-Böhm Attila.

BMC

A program Alfonsina Storni argentin költőnő hasonló című verseskötete alapján állt össze, a zenemű ciklikus szerkezete többször visszatérő motívumokból építkezik, melyek a költőnő változó hangulatát próbálják megidézni. A mű hol optimista, hol álmodozó, esetenként realisztikus vagy olykor éppen ironikus, játékos – akárcsak Argentína lakói. Egyedi élmény, hogy benne az argentin ritmus- és dallamvilág is felbukkan, megidézve a kreolos vidéki hangulatot, vagy a városi tangót szellemét.

Jeszenszky-Böhm Attila Argentínában, a Juan José Castro konzervatóriumban tanult zongorázni, majd a zeneszerzéssel is foglalkozott. Több saját műve került bemutatásra Buenos Aires koncerttermeiben. 1999-ben elnyerte a magyar állam ösztöndíját, Budapestre költözött, ahol előbb Kocsár Miklós és Csemiczky Miklós, majd Beischer-Matyó Tamás irányításával folytatta zeneszerzés tanulmányait. Fontos küldetésének tekinti ismert és kevésbé ismert latin-amerikai szerzők műveinek népszerűsítését, ennek fényében sikeres koncert-sorozatokat rendezett Alberto Ginastera, Heitor Villa-Lobos, Carlos Guastavino, Mozart Camargo Guarnieri, Juan José Castro és Luis Gianneo műveiből.

A bemutatón - Jeszenszky-Böhm Attila mellett – közreműködik Bodrogi Éva (szoprán), Bojta Zsuzsanna (mezzoszoprán), Kálvin Balázs és Nagy László Adrián (zongora).
A koncertre, amely 18:00-kor kezdődik, a belépés ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

ZOngorista

 

 

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport