banner tropi 4 5

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

A LATIMO ösztöndja magyar - latin-amerikai kapcsolatok kutatására svéd levéltárban

on .

Készítette: TT

old letters 436501 480

Magyarország latin-amerikai diplomáciai történelme szempontjából érdemes emlékeztetni arra, hogy a két világháború közötti időszakban, illetve a II. Világháború során a szubkontinens számos országa nem tartott fenn diplomáciai kapcsolatotokat hazánkkal.
Amikor a latin-amerikai országok megszakították a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal, több esetben Svédország volt az az ország, amely rezidens, működő diplomáciai képviseletek birtokában ellátta a magyar érdekképviseletet. Az ekkor keletkezett iratokat ma a Svédországban, a Nemzeti Levéltárban őrzik. A levéltár hajlandóságot mutat arra, hogy az iratokba szakértő kutató betekintsen, s azokról akár másolatot is készítsen.

archive 1850170 480
A térség és Magyarország közötti kapcsolatok pontos történetének átfogó feltárása érdekében a LATIMO, amely mindig kiemelt figyelmet fordított az ismeretanyag bővítésére, ösztöndíjat biztosít egy olyan egyetemi kutatónak, aki elsősorban Latin-Amerika hidegháború alatti történelmének tanulmányozásával foglalkozik, s eddig is szisztematikus forrásfeltáró munkát végzett ebben a vonatkozásban. Az ösztöndíjból a szakértő Stockholmba utazik, és kutatómunkát végez a levéltárban azzal a céllal, hogy felmérje, az iratok megmaradtak-e, s ha igen, milyen módon kerülhet sor felhasználásukra. Mivel a területet még senki nem kutatta, egyesületünk érdeklődéssel néz a projekt elé és várja, hogy az egyetemi szakértő a kutatások nyomán elkészítse a szakmai beszámolót készítek a tudományos munkáról.

book 283245 480

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X globoport