Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

A LATIMO vendége:Neves latin-amerikai biztonságpolitikai szakértő

on .

Készítette: TT

A LATIMO és Argentína budapesti nagykövetségének szervezésében és segítségével április elején Budapestre látogatott Rut Diamint professzor-asszony, a latin-amerikai biztonságpolitikai kérdések elismert szaktekintélye.
Rut Diamint a Torcuato Di Tella Egyetem népszerű oktatója, a Buenos Aires-I székhelyű Tudományos és Technológiai Nemzeti Tanács kutatója, aki hazájában két alkalommal is a védelmi minisztérium kabinetfőnöke és főtanácsadója volt. Latin-Amerikában egyetemi műhelyekben széles körben forgatják könyveit és tanulmányait, amelyek között a legnevesebbek talán a Democratizing Politicians: A Study of Latin American Leaders és a Democracy and Security in Latin America.

140 1937 01.00 01 52 09.Still002
Magyarországi tartózkodása során Rut Diamant Maximiliano Gregorio-Cernadas argentin nagykövet rezidenciáján nagy érdeklődéssel kísért előadást tartott a latin-amerikai szubkontinens biztonságpolitikai kérdésiről. Miután Maximiliano Gregorio-Cernadas nagykövet, illetve Tóth Tamás, a LATIMO főtitkára köszöntötte a megjelenteket, a latin-amerikai kutató részletes előadást tartott térsége helyzetéről.

140 1937 01.00 26 55 00.Still005

Bár a háromtucatnyi országot magában foglaló, politikai és biztonsági helyzetében lényeges különbségekkel bíró régió biztonságpolitikai valóságai érthetően különböznek, Rur Diamant mégis hajszálpontosan mutatott rá azokra az elemekre, amelyek közösek a latin-amerikai országok esetében. Kitért ugyanakkor azokra a sajátosságokra is, amelyek egy-egy ország esetében ma figyelemkeltők. Mélyrehatóan elemezte a fegyveres erők szerepét, hangsúlyozva, hogy az esetek többségében a katonák ma is jóval meghatározóbb helyett foglalnak el országaik társadalmi berendezkedésében, mint például Európában. Konstatálta, hogy a múltban a fegyveres erők által elkövetett visszaélések miatt a katonai vezetők csak korlátozott számban lettek elszámoltatva, hitet tett az emberi jogok tiszteletének fontossága mellett, illetve hangsúlyozta a fegyveres erők feletti civil ellenőrzés kiemelkedő fontosságát.
Előadását a hallgatóság részéről számos kérdés követte. A rendezvény üdítő vonása volt, hogy a kérdéseket jórészt a nagyszámban megjelent, Latin-Amerika iránt érdeklődő magyar fiatalok tették fel, általában kiváló angoltudás birtokában.
Az este Maximiliano Gregorio-Cernadas által adott koktéllal zárult.

140 1937 01.00 00 59 04.Still001

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport