Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Az Európai Unió megkeményíti álláspontját és célzott szankciós rendszert vezet be Venezuela ellen

on .


Készítette: TT
A hosszabb ideje folyó, egyre drámaibbá váló venezuelai politikai és gazdasági krízis legújabb külpolitikai fejleménye, hogy a Tanács – közleménye szerint az emberi jogok megsértése miatt - célzott szankciókat fogadott el Venezuela ellen.
A külügyminiszterek tanácsülésen egyhangú döntéssel jóváhagyott rezsim tiltja, hogy az EU tagállamaiban bejegyzett és ott tevékenykedő vállalatok fegyvereket vagy egyéb, a rendfenntartást szolgáló, így adott esetben a helyi ellenzék vagy a lakosság ellen fordítható, valamint olyan berendezéseket szállítsanak a dél-amerikai országba, amelyek a belső elnyomás céljára is felhasználhatók.

marches 563885 480


Az EU egyben reagált az USA azon lépésére, amellyel a Trump adminisztráció az októberi venezuelai regionális választások kapcsán tíz egykori, illetve jelenlegi venezuelai tisztségviselő ellen szankciókat állapított meg, indokként a hatalommal való visszaélét megjelölve. Az európai közösség hasonló lépése lehetővé teszi az érintett venezuelai politikusok vagyonának befagyasztását, valamint beutazási korlátozást alkalmaz az emberi jogi elvek megsértéséért felelőssé tehető venezuelai vezetők ellen.
A Tanács sajtószolgálata által kiadott nyilatkozatában ugyanakkor utal rá, hogy hogy az intézkedések visszafordíthatók annak függvényében, hogy Nicolás Maduro venezuelai elnök késznek mutatkozik-e a jogállamiság helyreállítására.

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

HTCC logo final 201508 3 globslogo new
ashu logo15X   globoport